Când votul devine voce

Această perioadă este una cu totul copleșitoare, în special în rândul celor implicați și hotărâți pentru a-și exprima votul în turul al doilea al prezidențialelor de duminică. Alegerile sunt importante și privesc, în mod deosebit, imaginea țării și cum va fi privită aceasta în plan extern și ce politici publice implementate la nivel intern în anii ce vor urma. Deși sufocați și sătui de atât de multe nereguli în conducerea statului, acesta este un moment mai mult decât potrivit spre a reflecta asupra modului în care numeroase probleme ale ultimilor zeci de ani pot fi cu adevărat identificate și soluționate în timp.

Acest aspect trebuie luat cu seriozitate în considerare și de către cei care au optat să stea acasă la ultimele alegeri. Iar ca răspuns, românii prezenți au arătat în mod vehement că actualele tipare în a face politică nu sunt ori nu mai sunt satisfăcătoare pentru o largă și solidă majoritate. Cu certitudine, cei nehotărâți și cei ce nu par interesați prea mult de politică au nemulțumiri și chiar nedumeriri asupra numeroaselor deficiențe ale societății. Iar neimplicarea activă a populației într-un proces electoral, câștigat cu efort în urmă cu ani de părinții și bunicii noștri, dovedește nu doar un soi de complacere în prezentul ce pare că o ia la vale, ci și o altă voce a celor resemnați, sătui, ce se consideră neimportanți.

Oricum ar fi, în ultimele zile pare că viziunile taberelor celor doi prezidențiabili se află într-o antiteză clară, cu viziuni și opinii personale de necontestat pentru cei mai mulți. Nesiguranța a ceea ce va urma e apăsătoare și domină tot mai mult. Și deși unii se consideră invizibili, iar alții își adresează cuvinte grele, ceea ce uneșete o întreagă națiune, indiferent de preferințele electorale, e că omul de rând aruncă zarurile și are puterea de decizie în ceea ce privește parcursul fiecărui om politic. Cu toate că unii sunt determinați și nu-și vor schimba opțiunile de vot, ba chiar previziunile trec printr-un proces de tranziție constant de la o zi la alta, un lucru comun e că fiecare dintre noi își dorește să trăiască în pace și bunăstare.

Rezultatele primului tur au arătat clar că avem de ales între doi actori politici din afara găștilor tradiționale de politicieni, iar concepțiile în plan ideologic sunt axate în direcții diametral opuse. Înainte de toate, datoria fiecărui votant este cea de a merge la vot informat din surse credibile și de a determina și alți cetățeni în a-și exercita acest drept. Cu cât prezența la urne va fi mai mare, cu atât rezultatele vor scoate la lumină adevărata realitatea din teren. Politica nu se face doar pe social media, iar documentarea este un ghid esențial al votantului. Direcția României stă pe un fir de ață, iar singurii piloni de susținere sunt cetățenii implicați și valorile care ne-au ghidat până acum. Totul ține de voința și implicarea fiecărui om.

One Thought to “Când votul devine voce”

  1. Anonim

    Reprezentantul AUR nu este, deloc, dinafara găștilor tradiționale! Simion este unul dintre beneficiarii găștilor tradiționale, nu mai dezinformați.

Leave a Comment